– Når det gjelder Nav, så har regjeringen tryna, for å si det rett ut, sier leder Dagfinn Høybråten i Kristelig Folkeparti til NTB.

Nav-reformens far er lite imponert over situasjonen i Nav, og legger hovedansvaret på regjeringen. Kursen må justeres, mener han.

– Ja, jeg har bedt arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) om å samarbeide med opposisjonen om dette, og det har jeg blitt lovet. Derfor skal alle partilederne i opposisjonen møte statsråden torsdag, sier Høybråten.

– Dårlig service
Høybråten mener det er tatt for lite hensyn til kulturforskjeller i de tre etatene som er slått sammen til Nav, og han er sterkt kritisk til at fagekspertene i Nav-systemet er tatt ut av førstelinjen, der Nav møter sine brukere.

– Det gir dårligere service. Nav må ha de beste folkene i front, sier Høybråten, som mener regjeringen har feilet på personlig krisehåndtering.

Opposisjonen har bedt Andersen komme til Stortinget for å orientere om krisen i Nav og hvordan regjeringen håndterer den. Det har statsråden så langt avvist å gjøre med henvisning til at det kommer en stortingsmelding om temaet 20. mars.

Sponheim: – Enkelt
Mediene har fortalt om at overbelastning og samarbeidsproblemer i Nav-systemet har ført til at brukere er blitt henvist til sosialhjelp i påvente av sterkt forsinkede dagpenger.

Venstre-leder Lars Sponheim gjentok lørdag sitt forslag om å gi dagpengesøkere midlertidig tidligutbetaling i påvente av at søknadene blir behandlet. Om utfallet av behandlingen viser at søkeren skulle hatt mer utbetalt, så kan vedkommende få det etterbetalt, mener Sponheim.

– Så enkelt kan det gjøres. Jeg har stor respekt for de ansatte i Nav, som bygger den største organisatoriske elefant vi har, med en eier som ikke gir den mat nok til å vokse, sa Sponheim da han talte til landsstyret lørdag. (©NTB)

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.