Tre representanter fra Terra Securities fikk gjennomgå da de i går måtte stå skolerett i kommunestyret i Narvik.

I slutten av oktober skrev Finansavisen at flere norske kommuner tidligere i høst måtte bla opp nær 100 millioner kroner. Ellers ville de tape på sine investeringer i det amerikanske kredittmarkedet, investeringer som var gjort gjennom Terra Securities.

- Bullshit
I går måtte Harald Nordberg, Knut Anders Opstad og administrerende direktør Sven Erik Nordang i Terra Securities svare opprørte kommunestyrepolitikere på spørsmål om hvorfor kommunen har tapt penger på sin kjempeinvestering gjennom Terra.

- De bruker et språk vi ikke har forutsetning for å forstå, sa tidligere kontrollutvalgsmedlem Dagny Pettersen om svarene de fikk til Finansavisen.

Terra-representantene prøvde så godt de kunne å svare kommunepolitikerne i Narvik, som har sett halvparten av en investering på 52 millioner kroner fordampe på få uker.

- Enkelte medier har skrevet at dere har tapt penger. Det er bullshit, sa Harald Nordberg til politikerne.

- Sitt stille i båten
Ifølge Finansavisen begrunner han det med at de 26 millionene som måtte hostes opp i garanti for investeringen, vil komme tilbake når obligasjonene stiger igjen. Men trekker kommunen seg ut fra investeringen nå, vil de 26 millionene være tapt, innrømet Nordberg.

Derfor anbefaler Terra Narvik kommune å "sitte stille i båten", skriver Finansavisen.

Diskuter saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.