Lekkasjen fra det lukkede stortingsmøtet om mulige terrorister viser at Stortinget ikke er moden for å motta sensitiv informasjon, mener hovedtillitsvalgt Lasse Roen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST),

Uttalelsene kommer etter at Dagbladet mandag omtalte det lukkede møtet i Den utvidede utenriks- og forsvarskomité på Stortinget 1. oktober i år. På møtet ble norske toppolitikere orientert om potensielle navngitte islamistiske terrorister i Norge.

Både ledelsen i PST og Etterretningstjenesten deltok på møtet, som var hemmelig fram til Dagbladet omtalte møtet.

– Om disse lekkasjene brukes i et politisk spill er det uheldig, sier hovedtillitsvalgt Lasse Roen i PST til NRK.

– Gitt at det er riktig det som står beskrevet er dette urovekkende. Jeg synes ikke Norges sikkerhetsutfordringer skal være gjenstand for partipolitikk. Og det kan jo tyde på at de ikke er modne til å ta i mot denne type informasjon, sier Roen.

Stortinget ønsket informasjon om terrorfaren i Norge og derfor fikk Den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen en orientering om situasjonen i regi av Justisdepartementet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.