Tetzchner har støtte fra Oslo Høyre, partiets største fylkeslag, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi har forsøkt nesten alt. Unntatt det som faktisk virker, sier Tetzchner til DN.

I Norge har syke full lønn - de første 16 dagene betalt av arbeidsgiver, deretter inntil ett år betalt av staten. Tetzchner ønsker en reduksjon til for eksempel 90 prosent lønnskompensasjon de første fraværsdagene.

Kuttene er helt nødvendig, mener han,og kritiserer Høyre for å ha latt være å ta tydelig stilling til en sykelønnstilstramming - selv om et stort flertall av norske bedrifter og mange partifeller mener det absolutt trengs.

- Full lønnskompensasjon ved fravær er feilbruk av ressurser. Sykefravær koster 38 milliarder kroner over statsbudsjettet. Bedriftene taper 8,5 milliarder og det koster oss alle 14 milliarder i tapt produksjon. Dagens ordning er i strid med «arbeidslinjen» - og dessuten urettferdig, sier han.

- Sykefraværet går ned
Partikollega Bent Høie, som er nestleder og leder av partiets programarbeid, er uenig og sier han vil være imot reduksjon i sykelønn.

- Det er ikke korrekt at dagens tiltak ikke virker. Sykefraværet går faktisk ned, sier han.

Les også: Høyre-forslag om 70 prosent lønn på sykedager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.