For første gang siden angrepene på fredag går politiet ut med tall på skadede etter fredagens grusomheter.

67 personer ble skadet under skytingen på Utøya og har vært til behandling eller er fortsatt på sykehus. I Oslo er 30 mennesker skadet og av disse er 9-10 personer hardt skadet, sier fungerende politimester Sveinung Sponheim på en pressekonferanse søndag morgen.

Etter at en av de skadede døde på sykehuset søndag, er tallet på antall omkomne nå 93. Syv av disse døde etter bombeangrepet i regjeringskvartalet mens 86 døde etter skytingen på Utøya.

Kan stige ytterligere
Politiet har tidligere opplyst at fire personer fortsatt er savnet etter massakren på Utøya, og det letes etter de savnede i vannet rundt Utøya med miniubåt.

- Vi kommer til å fortsette denne letingen til vi er sikre på at ikke det ligger omkomne der, sier Sponheim.

- Vi leter fortsatt etter omkomne i regjeringskvartalet, gjentok den fungerende politimesteren. Selv om politiet ikke vet med sikkerhet hvor mange som er savnet etter bomben, sier han at det ikke er snakk om mange.

Sent i går kveld ble det kjent at den arresterte Anders Behring Breivik har erkjent de faktiske forholdene men at han ikke har erkjent straffeskyld. Selv om poltiet oppfatter Behring Breivik som samarbeidsvillig er det deres jobb å gå gjennom alt han forteller dem og eventuelt verifisere det gjennom etterforskningen.

- Han sier han har vært alene om det, men det er noe vi prøver å få verfisert gjennom videre etterforskning, sier Sponheim og legger til at noen vitneavhør gjør at de er usikre på om det var én eller to person som skjøt på Utøya. Enkelt av AUF-medlemmene som var på Utøya under angrepet har nemlig rapportert om at den pågrepne ikke har vært alene om angrepet. Så langt har politiet ingen andre personer i søkelyset.

Ingen navn offentliggjort
Så langt går ikke politiet ut med noen liste over navn på de omkomne.

- Vi frigir navnene så fort som mulig, men det blir neppe i dag, sier politimesteren.

Gir byen tilbake
Stabsjef Johan Fredriksen i Oslo Politi sier politiet vurderer sikkerhetsnivået i Oslo fortløpende

- Men selv politiet kan aldri gi en 100 prosents sikkerhetsgaranti, påpeker han.

Selv om det ikke har vært hendelser som kan knyttes til terrorangrepene på fredag så er fortsatt politiet på vakt.

- Vi kan ikke tillate oss å være naive på dette området. Vi kan ikke se bort fra at han har hatt flere tanker i hodet samtidig, sier Fredriksen som omtaler den pågrepne som er person med "stor kapasitet".

I løpet av dagen mener likevel stabsjefen at folk i hovedstaden vil se en ytterligere lemping av sikkerhetstiltakene i byen.

Et godt eksempel på dette er at sikkerheten ved politihuset nå er trappet ned. Det synes nå er være noe lavere enn ved første pressekonferanse fredag klokken 17.30. Det var først etter informasjonen om skytingen på Utøya nådde Oslo-politiet at sikkerheten ble vestenlig trappet opp.

- Vi vil gi byen tilbake til publikum, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.