Selskapet har satt i gang en egen gransking etter avsløringene i NRK.

– Det som er klart på det nåværende tidspunkt, er at vi har enkeltpersoner som har jobbet ut over de begrensninger som er satt i arbeidsmiljøloven ved alle sykehjemmene, sier konsernsjef for Adecco Norge, Anders Øwre-Johnsen, til NRK.

Ved Ammerudlunden i Oslo har ansatte jobbet 84 timer i uka uten overtidsbetaling og sovet i bomberommet.

– Når det gjelder frivillig overtid, ser det ut som overtiden har vært en praksis som ikke er blitt honorert. Det er vi opptatt av å korrigere. Har vi ansatte med krav på overtidsbetaling, kommer vi til å ordne opp i det, sier Øwre-Johnsen.

Adecco har satt i gang full gjennomgang av hele sykehjemsdriften og eksterne granskere er engasjert.

Konsernsjefen avviser at lovbruddene er begått for å kunne drive billigere, og at det er derfor de har vunnet anbud. Selskapet vil inntil videre ikke legge inn anbud i noen anbudsrunder.

– Det er selvfølgelig beklagelig det som er skjedd, sier Øwre-Johnsen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.