Det innrømmer sykehusledelsen overfor NRK. Ahus har avdekket 22 tilfeller der vikarer jobbet mer enn 200 overtidstimer i 2010. De fleste av vikarene var fra Adecco.

– Det kan først og fremst forklares ut fra det driftsbehovet organisasjonen har, som gjør at man bruker personell lengre enn det man burde ha gjort, sier sykehusets HR-direktør og fungerende direktør Jan Inge Pettersen.

Ifølge NRK har ikke Ahus gode nok systemer for å oppdage ulovlig overtid, noe fylkeslegen i Oslo og Akershus finner vanskelig å tro.

– Det er klart at en arbeidsgiver må vite hvor folk jobber på sykehuset, sier fylkeslege Petter Schou.

Han vurderer nå å granske Ahus for å se om den ulovlige jobbingen har gått ut over pasienter.

– Det at folk jobber doble eller tredoble vakter, er uforsvarlig i seg selv. Som pasient skal du møte en uthvilt sykepleier eller lege. Det skal ikke være mer lovlig for dem å jobbe lenge enn det det er for en bussjåfør, sier han.

NTB fortalte tidligere i uken om en rapport fra revisjonsfirmaet Deloitte som kartla vikarbruken ved landets sykehus i fjor. Vikarer fra seks ulike bemanningsselskaper ble undersøkt. Brudd på arbeidstidsbestemmelsene var en gjenganger i avvikene som ble avdekket. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.