Det er Sør-Trøndelag politidistrikt som onsdag anmelder bloggen, der en politimann blir identifisert i forbindelse med omtale av Obiora-saken.

– I bloggen fremsettes det sterkt belastende beskyldninger mot en bestemt politimann som vi mener er ærekrenkende. Belastningene forsterkes ytterligere ved at bloggen også blir omtalt i media og dermed blir kjent for allmennheten, sier politimester Per M. Marum i en pressemelding onsdag.

Første gang
Jusprofessor Jon Bing stiller seg uforstående til at politiet velger å anmelde en blogg.

  – Det blir jo som å anmelde en dagbok, sier Bing til NTB.

Han kjenner ikke til at en blogg er domfelt tidligere.

Bing påpeker videre at ytringsfriheten står såpass sterkt at det skal mye til å domfelle innholdet i en meningsytring på et nettsted.

– Man har i utgangspunktet lov til å si hva man vil, uavhengig av hvor dumt det måtte være, men er det som ytres usant kan man dømmes for ærekrenkelser, sier Bing, som lurer på hva politiet ønsker å oppnå med anmeldelsen av bloggen:

– For avgjøre om dette dreier seg om ærekrenkelser vil domstolen stille det samme spørsmålet som etterforskerne allerede gjør: Hva er det som har skjedd i denne saken? Er utsagnene sanne eller usanne?

Vil ikke kommentere

Politimannen blir navngitt og identifisert med bilde gjentatte ganger i bloggen. I flere av innleggene får han videre skylden for at nigerianske Eugene Eijke Obiora (48) døde etter at han ble pågrepet av politiet utenfor et sosialkontor i Trondheim 7. september i fjor.

Politiet i Sør-Trøndelag kunngjorde anmeldelsen i en pressemelding onsdag. Samtidig gjorde de oppmerksom på at de ikke ville kommentere saken utover dette.

– Vi ønsker å anmelde denne bloggen fordi (...) det er (...) viktig for oss å markere at politifolk har krav på personvern og at de i likhet med andre må slippe å bli hengt ut med navn og bilde før en etterforskning er avsluttet og det er trukket en konklusjon, sier politimester Per M. Marum i pressemeldingen.

Saken er fortsatt under etterforskning i Spesialenheten for politisaker, og ingen av de fire polititjenestemennene er siktet i saken. Anmeldelsen ble oversendt statsadvokaten i Trøndelag onsdag. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.