Når eldrebølgen setter inn mot slutten av tiåret ser ikke partisekretær i Ap, Raymond Johansen bort fra at skattenivået økes.

– Det er ingen tvil om at skattediskusjonen vil komme opp på nytt. Vi må diskutere hvordan vil skal finansiere velferdsstaten i framtiden, sier Johansen til VG.

Partisekretæren sier til avisen at det fra 2017 vil bli langt flere eldre her i landet, og da må statens inntekter økes.

- Kommer ikke utenom en diskusjon

Samtidig understreker han at han ikke ser behov for høyere skattenivå i denne stortingsperioden, og trolig heller ikke neste.

– Men vi kommer ikke utenom en diskusjon om hvordan vi skal finansiere velferdsoppgavene, sier Johansen, og legger til at det i Ap trolig vil komme forslag om økte skatter allerede før valget i 2013.

– Det er helt sikkert noen som vil komme med det forslaget. Men det er viktig å ikke bli for overivrig. Vi bør vente med å øke skattene til det virkelig er behov, sier Johansen.

Les også: Lundteigen på skattejakt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.