- Kostnadene knyttet til dette er også langt lavere enn det som er oppgitt i media, sier politimester Ingrid Wirum i Asker og Bærum politidistrikt i en pressemelding.

Politiet så seg nødt til å sende ut en pressemelding etter at Finansavisen tidligere i dag skrev at prislappen for sikkerheten til kronprinsparets planlagte hippiefeiring av felles 40-årsdag ville koste 20 millioner kroner.

Les også: Pengebråk om kronprinsparets 40-årsfeiring

Avisen koblet pengebruken opp mot manglende ressurser til helgebemanning på helårsbasis.

- Vår innsats under dette arrangementet vil ikke gå på bekostning av vår ordinære politiinnsats overfor publikum, eller kriminalitetsbekjempelsen i Asker og Bærum, sier politimester Ingrid Wirum.

Wirum utdyper at politiet har ansvar for sikkerheten til medlemmene av kongefamilien.

Bistand
- Vi får bistand fra nabodistriktene for å sikre et nødvendig vakt- og sikkerhetsopplegg, og Politidirektoratet bistår med ekstra økonomiske ressurser, sier hun. Wirum opplyser at distriktet har beregnet at sikkerhetsopplegget for festen vil koste 3,7 millioner kroner, som vil bli dekket av Politidirektoratet.

Avisen skrev i tillegg at ressursbruken hadde skapt bråk innad i politiet. Dette er ukjent for politimesteren.

- Vi stiller oss uforstående til at vår bistand til arrangementet har skapt bråk internt i politidistriktet. Det er dyktige og positive medarbeidere med høy kompetanse som håndterer dette oppdraget. Vi er glade for å få bistand fra andre politidistrikter og det er positivt å se at politiet effektivt kan samarbeide på tvers av distriktsgrensene i store saker, skriver Wirum i pressemeldingen.

- Frivillighet
Finansavisen hevdet videre at politibetjenter må avbryte ferien for å dekke sikkerhetsbehovet helgen 19. til 21. juli.

Dette avvises av lokallagsleder Marius Bækkevar i Politiets Fellesforbund.

- Jeg har ikke fått noen klager fra de ansatte på uttak av mannskap til dette arrangementet. Det er basert på frivillighet. Vi er svært fornøyd med at politidistriktet har fått ekstra midler slik at det ikke tas fra budsjettet som skal brukes til kriminalitetsbekjempelse i Asker og Bærum, sier han.

Les også: Pengebråk om kronprinsparets 40-årsfeiring (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.