I helgen sendte Siv Jensen et brev til Finanstilsynet der hun ba om en vurdering av hvorvidt retningslinjene for 15 prosent egenkapital praktiseres på en fleksibel måte.

– Det er ingen instrukser eller føringer i brevet fra finansminister Siv Jensen til Finanstilsynet som skulle tilsi at det blir enklere å komme inn i boligmarkedet. Det hun i realiteten gjør, er å lure egne velgere. Før valget lovet de borgerlige partiene at kravet til egenkapital skulle kuttes fra 15 prosent til ti prosent, og Frp ville til og med fjerne kravet helt. Siv Jensen opptrer uredelig når hun gir inntrykk av å ha instruert Finanstilsynet, sier Marthinsen til Dagens Næringsliv.

Nå ber Marthinsen finansministerene oppklare overfor Storinget hvilke instrukser Finanstilsynet i realiteten har fått.

Les hele saken i DNs Ipad-utgave fra klokken 22.00 mandag kveld eller i papiravisen tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.