Høyre stormer fram til 30 prosent på en fersk meningsmåling, mens Fremskrittspartiet faller kraftig.

Høyre har en framgang på 3,5 prosentpoeng, mens Frp faller 3,9 prosentpoeng til 13,9 prosents oppslutning i målingen som Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Målingen avslører at hver fjerde Frp-velger har gått til nettopp Høyre.

– Framgangen kommer av at det norske folk er enig i vårt fokus når det nå er vanskelige økonomiske tider rundt oss. Det handler om å sikre konkurranseevnen og å styrke satsingen på kompetanse og kunnskap, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Målingen viser videre at Arbeiderpartiet styrker posisjonen som landets største parti, med en framgang på 1,6 prosentpoeng til en oppslutning på 33,6 prosent. Regjeringspartnerne har bare mindre endringer. Mens Sosialistisk Venstreparti ligger stabilt på 4,6 prosent, faller Senterpartiet 0,4 prosentpoeng til 4,1 prosent.

Kristelig Folkeparti går fram 0,2 prosentpoeng til 5,4 prosent, Venstre faller hele 1,8 prosentpoeng til 4,9 prosent, mens Rødt får støtte fra 1,6 prosent av de spurte, det samme som sist. Andre går fram 0,6 prosentpoeng og får en oppslutning på 1,8 prosent.

Les også: Høyre suser forbi Ap


<b>Høyre tror SVs uføreseier vil ende med tap</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.