Høyre-leder og kommende statsminister Erna Solberg er aller best likt, viser målingen, som er utført av Ipsos MMI for Dagbladet. Hele 87 prosent av de spurte mener hun er egnet som statsråd i den nye regjeringen. På annenplass følger Høyres nestleder Jan Tore Sanner, som får godkjentstempelet av 64 prosent av de spurte.

Frp-leder Siv Jensen er ønsket blant 57 prosent av de spurte.

På listen over de mest uønskede blant politikerne som er tatt med i undersøkelsen, troner Carl I. Hagen øverst. Et stort flertall av de spurte, 62 prosent, mener han ikke er egnet som statsråd.

I målingen får Høyre-profilene jevnt over større støtte blant de spurte enn Frp-profilene, med Siv Jensen som unntaket. Ikke overraskende, mener valgforsker Frank Aarebrot.

- Frp vil alltid polarisere folket, sier han til Dagbladet.

Les også på DN.no i dag:
Tidligere NHH-studenter: - Bonus er ikke et godt verktøy for motivasjon
Dette er en solrik balkong
Han er et vidunderbarn av de sjeldne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.