Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen skal møte ligningsmyndighetene i løpet av uken. Han tok selv kontakt mandag morgen.

– Jeg kan ikke si noe om samtalen i dag, ut over å bekrefte at ordføreren selv tok kontakt med oss, sier ligningssjef Inger-Berit Andersen til NTB.

Hun legger til at det under telefonsamtalen ikke ble sagt noe konkret om den omtalte Sveits-kontoens størrelse eller foreldelsesfrister for eventuelle skattekrav.

Ditlev-Simonsen sa i helgen at han ville kontakte skattemyndighetene i Oslo for å drøfte omstendighetene rundt kontoen i Sveits. Han oppgir at kontoen ble sagt opp i 1994-95, men vil ikke si hvor pengene har tatt veien.

Avdelingsdirektør Sven Rune Greni i Skattedirektoratet sa søndag at skatteunndragelsen er foreldet, ettersom kontoen ble oppsagt for mer enn ti år siden. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.