Nygren er også funnet uskikket til å drive næringsvirksomhet i to år, skriver Dagens Næringsliv.

Den tidligere proffalpinisten Ove Nygren (43) hadde allerede som 25-åring tjent 35 millioner kroner på sine ferdigheter i slalåmbakken. Under kallenavnet "The wild man" ble Nygren tre ganger proffverdensmester i alpint på 1990-tallet.

Historien om Nygrens retur til Norge og et vanlig liv er ikke like glamorøst.

Nå er han dømt for bedragerier mot en rekke kjente selskaper. Nygren forklarte i retten at han slet med alkohol- og pillebruk på den tiden som bedrageriene fant sted og derfor ikke "var ved sine fulle fem", heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Svindlet flere store selskaper
De grove bedrageriene ble utført gjennom selskapet Gimle Gruppen Invest (GGI), der Nygren både var styreleder og daglig leder fra sommeren 2008. Selskapet gikk konkurs i mars året etter.

Retten viser til at det i perioden før konkursen ble tatt opp en rekke bestillinger i firmaets navn, uten at en eneste regning er betalt. Retten mener Nygren ble den sentrale mann i firmaet for "å oppnå leveranser på kreditt til selskapet".

Han skal ha svindlet Telenor ved at det ble bestilt en rekke mobilabonnementer og simkort. Nygren er også dømt for å ha bedratt selskaper som bilutleiefirmaet Hertz, Posten Norge, Peppes Pizza, Kid Interiør og Dolly Dimples.

Tilsammen mener retten den tidligere proffalpinisten har bedratt selskapene for 652.627 kroner. Nygren er også dømt for ikke å ha ført regnskaper i hele perioden han var styreleder og daglig leder i GGI.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.