Både Korgfjelltunnelen på E6 og Umskardtunnelen i Helgeland er så ødelagt av frostskader, telehiv og vann at veivesenet har satt opp varselsskilt om humpete vei og satt ned fartsgrensa, skriver VG.

Tunnelene som det kostet 700 millioner kroner å bygge, må nå repareres for flere titalls millioner kroner, sier Ole Johan Bogfjellmo i Statens vegvesen.

For noen uker siden ble det kjent at den nye delen av E18 fra Krosby til Knapstad i Østfold på åtte kilometer er så ødelagt av telehiv at det kan bli aktuelt å grave den opp og bygge den på nytt.

Også nye E16 mellom Sandvika og Hønefoss og riksvei 2 fra Kløfta mot Kongsvinger som åpnet i 2007, har hatt problemer med telehiv.

Vegvesenet vil nå vurdere å skjerpe kravene til frostsikring av nye veier, sier utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Statens vegvesen. (©NTB)

Les også: Splitter nye motorveier ødelagt av telehiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.