Unge Høyre-leder Henrik Asheim ber partiet vedta en regjeringsgaranti med fem konkrete valgløfter. Han er lei partikolleger som klager uten selv å ta ansvar.

Høyre har lite vind i seilene når partiet samles til landsmøte i Oslo i helgen. Løsningen er å vedta en tøffere politikk, mener Unge Høyre-lederen.

– Jeg er litt lei av Høyre-folk som sitter og syter rundt omkring i landet og mener alt skal gjøres av partiledelsen. Nå har vi landsmøte, og da må vi bruke det til å vedta en mer offensiv politikk, sier Asheim til Dagsavisen.

Les også: Frykter at Høyre bli mini-parti

Skal gjennomføres i løpet av 3 måneder
Et av vedtakene på landsmøtet bør derfor være en garanti om at følgende skal gjennomføres i løpet av tre måneder dersom Høyre kommer i regjering etter valget, mener Asheim:

* Fjerne arveavgiften.

* Innføre momsfritak for frivillige organisasjoner.

* Kjøpe kapasitet på private sykehus for å redusere helsekøene.

* Styrke satsingen på forskning og høyere utdanning med 500 millioner kroner.

* Gjenoppta arbeidet med mobbing i skolen.

Løftene har en samlet prislapp på over fire milliarder kroner. I tillegg vil Unge Høyre øke avsetningen til Forskningsfondet med 50 milliarder kroner. Ungdomsorganisasjonen krever at tiltakene gjennomføres allerede i statsbudsjettet for 2010.

– Alle sier de vil ha «Jern-Erna» tilbake. Da må vi vedta den politikken hun trenger for å kunne være tøff, mener Unge Høyre-lederen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.