Borgarting lagmannsrett hadde mer tillit til Økokrims fremstilling enn den tidligere styrelederen i Olympia Holdings forkl#229 om disponeringen av rundt 70 millioner kroner. To av tilfellene i tiltalebeslutningen gjaldt penger som var overført fra Olympia uten av selskapet fikk noe i gjenytelse.

Overføringene har skjedd i tilknytning til selskaper i Gibraltar og Frankrike, som lagmannsretten slår fast at Korsgaard står bak.

Opprinnelig måtte Korsgaard også forsvare seg mot påstander om at han som styreleder sørget for at Olympia betalte ut 40 millioner i utbytte, uten at det var lov til å utbetale dette fra selskap. Denne delen av tiltalen ble Korsgaard frifunnet for i tingretten, noe Økokrim ikke valgte å anke inn for lagmannsretten.

Korsgaard ble av lagmannsretten dømt til fire års fengsel, hvorav to og et halv år er gjort til betinget fengsel med en prøvetid på to år. Årsaken til at over halv straffen gjøres til betinget fengsel er mer enn ti år siden de straffbare forholdene fant sted. Fengselsstraffen er et halvt år kortere enn aktors påstand, men et halvt år strengere enn dommen i Oslo tingrett fra i fjor.

Korsgaard må også tåle inndragning av 15 millioner kroner, står det i dommen. I tillegg må han betale 100.000 kroner i saksomkostninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.