Kari Elisabeth Kaski, nestleder i Zero, mener det er grunn til å forvente mye av en ny regjering i klimapolitikken etter valgkampen. Dette gjelder ikke bare Venstre og Krf, men også Fremskrittspartiet (Frp).

- Frp har presset på for å vri Oljefondets investeringer i retning mer fornybar energi. Forventningene våre gjelder dermed ikke bare Venstre og Krf, men vel så mye Høye og Frp, sier hun til Dagsavisen.

Ti punkts plan
Stiftelsen har derfor utarbeidet en plan med ti konkrete forslag som den mener regjeringen bør gjennomføre i sine første 100 dager.

Forslagene inkluderer blant annet en plan for å utfase all bruk av fossil energi, rydde opp i CO2-fangsprosjektet på Mongstad og en garanti om at klimabiler alltid skal være billigere enn fossile alternativer.

- Gjennomførbart
Kaski mener forslagene er gjennomførbare, selv om det vil ta tid å få full effekt av dem.

- Men ambisjonene bør ligge på dette nivået for å kunne nå togradersmålet, sier hun til avisen.



Les også på DN.no nå: Datafeil ga gratis flybilletter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.