Fremskrittspartiet får en oppslutning på 19,6 prosent i junimålingen som Norfakta har gjennomført for Klassekampen og Nationen. Det er en fremgang på 0,9 prosentpoeng fra mai og et langt bedre resultat enn partiet har fått i andre partimålinger den siste tiden. Senest fredag fikk partiet en oppslutning på bare 13,2 prosent i en måling gjennomført av TNS Gallup for TV 2.

Valgforsker Hanne Marthe Narud ved Universitetet i Oslo sier til Nationen at Frps framgang er for marginal til at det kan trekkes sikre konklusjoner, men påpeker at partiet ifølge gjennomsnittsmålinger ser ut til å stabilisere seg.

- Partiet er gått jevnt og trutt nedover fra jul og frem til nå nylig, men har en liten oppgang fra april til mai. Samme tendens ser man i Norfaktas måling. Det blir spennende å se om junigjennomsnittet viser samme tendens, sier Narud.

I Norfaktas måling er Ap største parti med 30,1 prosents oppslutning, ned 1,5 prosentpoeng fra mai. Nest størst er Høyre med 27,2 prosent, opp 0,5 prosentpoeng. Venstre går ned 1,3 prosentpoeng og faller dermed under sperregrensa med en oppslutning på 3,2 prosent.

SV får en oppslutning på 5,5 prosent (+1,3), Sp 5,4 prosent (-0,7), KrF 5,2 prosent (+0,3) og Rødt 1,9 prosent (+0,2). (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.