Aftenpostens velgerpanel, som følger de samme velgerne over tid, viser at Frp taper velgere først og fremst til Høyre, men også til alle de andre partiene unntatt Venstre og Rødt.

- Dette ser ille ut for Frp. Hvis tendensen fortsetter, kan partiet komme til å gjøre et mye dårligere valg enn de siste meningsmålingene kan tyde på, sier valgforsker Frank Aarebrot.

For mens partiet holder stillingen sånn noenlunde på meningsmålingene, fosser Høyre frem.

Aarebrot sier at Aftenpostens velgerpanel omfatter langt flere mennesker, som dessuten følges over tid, enn de andre meningsmålingene. Panelet fanger derfor opp tendensen før de andre.

Bakgrunnstallene burde få alarmklokkene i Frp til å ringe. De viser blant annet at Frp har tapt 84.000 velgere siden juni 2010, og at Høyre har forsynt seg med 43.000 av dem. Senterpartiet får 12.000.

- Har gjort et dårlig inntrykk
De viser også at 56 prosent av velgerne helt utelukker å stemme Frp, mens bare 14 prosent overhodet ikke ville stemme Høyre og 9 prosent aldri kunne tenke seg å stemme Ap.

29 prosent mener dessuten at Frp-leder Siv Jensen har gjort et spesielt dårlig inntrykk i det siste.

For de andre partiene viser panelet at SV, Venstre og KrF, foruten Høyre, har nettogevinst av velgere, mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet har nettotap.

Høyres fremgang er på 74.000 velgere, mens Ap taper 32.000, hvorav 17.000 til Høyre og 10.000 til SV. Venstre har nettovekst på 21.000 velgere og er eneste parti som tar velgere fra Høyre.

Velgerpanelet er tatt opp i perioden 9. mai til 17. juni av Respons.

Les også: Høyre og Ap kniver om å være størst

<b>Frp krever at Hagen blir ordfører i Oslo</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.