Å åpne opp markedet for kjøp og salg av landbrukseiendommer står øverst på arbeidslisten til landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).

– Jeg synes de som har en gård de ønsker å selge, skal kunne selge den på det frie markedet, på samme måte som en leilighet eller et hus, sier hun til NTB. Å styrke bondens eiendomsrett har høy prioritet for den ferske statsråden.

Listhaug vil se på «alle former for deregulering».

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).
Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp). (Foto: Gunnar Lier)

Blant det som kan stå for fall, er priskontrollen, som er ment å sikre brukbar økonomi for dem som vil drive gårdsdrift.

Hun varsler også forenklinger i jordbruksavtalen, endringer i skattesystemet for å gjøre det lønnsomt å investere i landbruket og forenkling av tilsynet med landbruket.

Listhaug opplyser at hun tirsdag neste uke vil besøke Trøndelag, sammen med Frp-nestleder Per Sandberg. Det blir det første av flere besøk til jordbruksområder for å bli kjent med næringen.

Det ble i september satt ny prisrekord for landbrukseiendommer i Norge.

Les også:

<b>Enig med Giske i nesten alt</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.