Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) frykter at Nav-krisen forverres fram mot jul.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) skal først fortsette som Norges forhandlingsleder i klimaforhandlingene i København til slutten av desember og har derfor statsrådskollega Rigmor Aaserud som vikar i Arbeidsdepartementet så lenge.

-Mange problemer i dag
Assisterende generalsekretær i FFO Jarl Ovesen sier til NRK at det jobbes på høytrykk med store utfordringene i Nav fram mot jul. Han frykter at det ikke holdes tilstrekkelig trykk med en vikarstatsråd.

– Her er det mange problemer i dag, og de kan forsterkes utover høsten. Da trenger vi en statsråd som står klar til å rydde opp, sier han.

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener dette er problematisk for regjeringen.

– Jeg syns statsministeren skylder Stortinget en forkl#229 på hvorfor et så viktig område ikke blir viktigere prioritert, sier Høybråten som vil stille spørsmål om dette til Jens Stoltenberg (Ap) under spørretimen i Stortinget onsdag.

Les også: - Vil ikke være gissel for Nav (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.