Næringsminister Trond Giske svarte i dag på de fem spørsmålene som kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget har stilt i Entra-saken.

Komiteens leder Anders Anundsen (Frp) krevde tidligere denne måneden svar på fem konkrete spørsmål.

- Med bakgrunn i min inhabilitet i saken, finner jeg det ikke riktig å kommentere den konkrete prosessen og styrets handlemåte i denne saken nærmere, skriver Giske i sitt svarbrev.

På generelt grunnlag er det viktig å legge til rette for gode prosesser og prosedyrer når man ansetter administrerende direktør, mener han. Videre skriver Giske at statlig eide selskaper drives på samme måte som kommersielle selskaper.

Giske opplyser at man følger eierskapsmeldingen fra 2011 og regjeringens retningslinjer for lederlønn. Statlige selskaper skal være konkurransedyktige, men ikke lønnsledende, skriver statsråden.

Giske slår fast at partipolitisk tilhørighet ikke skal vektlegges, og at regjeringen følger etablert praksis fra tidligere regjeringer.

«På denne bakgrunn har det blitt valgt inn flere styremedlemmer i de statlig eide selskapene som har en bred samfunnsmessig erf#229sbakgrunn, herunder også politisk erf#229 fra ulike partier», skriver Giske.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.