IMF mener eurosonen har lykkes i å stabilisere finansmarkedene, men er bekymret for svake vekstutsikter og rekordhøy ungdomsarbeidsledighet.

Det fremgår av en artikkel-fire-konsultasjon av Euroområdet fra IMF, melder TDN Finans.

IMF mener Den europeiske sentralbankens (ESB) obligasjonskjøpsprogram har lykkes i å stabilisere finansmarkedene.

- Må øke sysselsettingen
IMF mener at fokuset for eurosonen fremover må være å gjenopplive økonomisk vekst og øke sysselsettingen.

De nødvendige stegene er ifølge IMF å skape tilgang på kreditt gjennom mer solide banker, få på plass en bankunion for å redusere finansiell fragmentering, fortsatt ekspansiv pengepolitikk med negative innskuddsrenter og videre kutt i styringsrenten og å ha finanspolitiske mål som oppmuntrer til økonomisk vekst.

IMF stiller seg positiv til ESBs nyinnførte «forward guiding» og mener det fungerer som et forventningsanker for renten, særlig knyttet til markedsuroen rundt Federal Reserves eventuelle politikkendring til høsten.

IMF påpeker særlig arbeidsmarkedsrigiditeter på nasjonale nivåer som en utfordring og mener reformer som øker deltagelsen, reduserer dualiteten og da ungdomsarbeidsledigeten er nødvendige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.