Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), ifølge Aftenposten. De gjennomsnittlige fødselstallene for oslokvinner med bakgrunn fra Asia, Afrika og Latin-Amerika sank fra 2,26 til 2,08 fra 2009 til 2011.

– At mange av kvinnene har hatt lang bodtid i Norge, ser ut til å ha hatt en dempende effekt på fruktbarheten, sier statistiker og statsviter Pål Holmen som har publisert tallene i siste nummer av Oslospeilet.

Fortsatt får innvandrerkvinnene flere barn enn etnisk norske kvinner i Oslo. Men det ser ut til at de får litt færre barn enn kvinner i Sogn og Fjordane. SSBs tall fra 2011 viste at kvinnene i vestlandsfylket i gjennomsnitt fikk 2,09 barn.

Les også på DN.no i dag:

Stortinget blir mindre folkelig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.