Kommunikasjonsbyrået JKLs toppsjef Maria Grimberg tok opp problemstillingen i et brev til Statsministerens kontor (SMK) 31. oktober i år.

Der skriver hun at det er «svært uheldig og i strid med alminnelige saksbehandlingsregler» at SMK offentliggjorde en delvis sladdet liste over Brodtkorbs kunder uten at JKL fikk anledning til å uttale seg.

«Det er etter vår vurdering liten tvil om at JKL er den part som eventuelt blir skadelidende ved en offentliggjøring av nevnte liste. Til tross for dette har vi ikke blitt kontaktet av Statsministerens kontor på noe tidspunkt», heter det i brevet.

Beklager ikke

Julie Brodtkorb (H) sluttet i JKL tre uker før hun ble utnevnt til den sentrale stillingen som statssekretær ved SMK. Hun ble hentet tilbake til politikken allerede under regjeringssonderingene i Nydalen.

SMK skriver i sitt svarbrev at de har merket seg JKL-sjefens synspunkter. Noen beklagelse får hun imidlertid ikke.

Ifølge SMK var det gjennom medieoppslag blitt «alminnelig kjent» at Ruter og Innovasjon Norge hadde stått på Brodkorbs kundeliste, og «opplysningene om disse er derfor ikke taushetsbelagt».

«På denne bakgrunn ga SMK ut en versjon av dokumentet der samtlige navn unntatt Ruter og Innovasjon Norge var sladdet», skriver SMK.

Klaget videre

Korrespondansen ble kjent onsdag da Statsministerens kontor offentliggjorde en rekke dokumenter som omhandler landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) og Brodtkorbs fortid som PR-rådgivere.

Av dokumentene fremgår det også at Justisdepartementets eksperter mener Landbruksdepartementet er i sin fulle rett til å hemmeligholde Listhaugs kundeliste.

For å få innsyn i kundelistene til de to regjeringspolitikerne har norske medier klaget begge sakene inn for Sivilombudsmannen. Han kommer med en redegjørelse i Listhaug-saken torsdag.

JKL forlanger nå å bli holdt orientert om den videre saksbehandlingen når det gjelder Brodtkorbs tidligere kunder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.