Tingrettsdommer Jon Østensvig ved Oslo tingrett skriver i sin kjennelse at han legger avgjørende vekt på den dokumentasjonen FBI-etterforskeren Brett Fenoglio har kommet med i saken. Han mener det er skjellig grunn til mistanke mot 43-åringen, som ble pågrepet i Oslo i sommer.

Store verdier beslaglagt
Også moren, broren og onkelen til 43-åringen er siktet i saken og politiet har foretatt beslag i både kontanter og flere eiendommer i Norge for verdier for rundt 50 millioner kroner.

Onkelen, som er tidligere direktør i flere fremtredende industriselskaper, risikerer inntil seks års fengsel for grov hvitvasking, men erkjenner kun straffskyld for dokumentforfalskning i forbindelse med noen pengeoverføringer.

Siktet 18 personer
Etter to års etterforskning, som blant annet inkluderte telefonavlytting og infiltrering, tok FBI i USA i juni ut siktelse mot 18 personer tilknyttet selskapet Macho Sports, registrert i Perus hovedstad Lima, for ulovlig gambling og pengeutpressing på USAs vestkyst. FBI mener selskapet kontrolleres av to brødre på 40 og 43 år.

De er opprinnelig fra Tvedestrand, med norsk mor og peruansk far, og hadde ifølge ligningen for 2011 en samlet formue på 30 millioner kroner.

Kjøpte bolig for 14,5 millioner
En av brødrene kjøpte så sent som i vår bolig for 14,5 millioner kroner på Bygdøy i Oslo. Han ble varetektsfengsel i juni samtidig med onkelen. Onkelen ble løslatt mens nevøen har sittet i varetekt i påvente av tingrettens avgjørelse i utleveringsspørsmålet.

Strafferammen for forholdene han er siktet for er på tilsammen 25 års fengsel. Den andre broren er løslatt mot kausjon i USA. Begge brødrene er tidligere dømt for ulovlig gamblingvirksomhet.

FBIs siktelse beskriver i detalj hvordan personene knyttet til Macho Sports skal ha truet kunder på livet dersom de ikke betalte sin spillegjeld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.