Frem til nå har oljefondet kun oppgitt hvor mye de eksterne forvalterne tjener totalt, men nå skriver Riksrevisjonene i et høringsnotat at honorarene til eksterne forvalterer kan spesifiseres med navn, forvaltningskapital og godtgjørelse, skriver Dagens Næringsliv.

I 2009 betalt oljefondet rundt 1,8 milliarder kroner til eksterne forvaltere.

- Av hensyn til større åpenhet og at en i alle deler av forvaltningen skal strekke seg mot ledende praksis internasjonalt, ser Riksrevisjonen behov for at det også inntas bestemmelse om noteopplysninger om honorarer til eksterne forvaltere, står det i høringsnotatet.

Det er den samme praksisen som pensjonsfondet til de offentlige ansatte i California i USA følger. I sist årsrapport brukte det amerikanske pensjonsfondet ti sider på godtgjørelser og forvaltningsbeløp til de eksterne forvalterne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.