I et samkjørt utspill ber nå KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen og Venstres stortingskandidat Abid Raja Høyre-folk stemme taktisk ved høstens valg, skriver Nationen.

- Uavhengig av om du stemmer Høyre eller Venstre, får du borgerlig regjering. Stemmer du Høyre, overlater du til Høyre å bestemme om partiet vil styre med Frp eller med Venstre og KrF, sier Raja.

Raja, som har sagt opp ambassadejobben i India for å satse på en fremtid som stortingsrepresentant for Akershus Venstre, kaller stortingsvalget et retningsvalg. Han forsøker å friste liberale Høyre-velgere til å satse på blågrønt i stedet for blåblått.

Syversens vurdering er lik Rajas, men han legger i tillegg til litt gulfarge.

- Kan tenke litt strategisk
- Det er en utfordring for en del høyrevelgere som er verdiorienterte og kanskje ikke ønsker et blåblått alternativ, men en regjering som også har et litt gult og grønt tilsnitt. De kan tenke litt strategisk når de går til stemmeurnene, sier Syversen.

Generalsekretær Lars Arne Ryssdal i Høyre sier Høyre ikke har stemmer å avgi til taktiske stemmegivere og ber velgere stemme på det partiet som står deres hjerte nærmest. Frp-leder Siv Jensen ber også velgerne stemme på det partiet de er mest enig med. Hun stoler på at partiene blir gode forhandlere i etterkant.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.