Ferske tall fra arbeidskraftundersøkelsen (AKU) fra statistisk sentralbyrå viser at antall sysselsatte steg med 19.000 personer fra april til juli 2013.

Samtidig stiger arbeidsledigheten med 0,1 prosentpoeng sammenlignet med forrige ikke-overlappende tremånedersperiode. Ledigheten er nå 3,6 prosent, mens tallene forrige måned ble revidert opp fra 3,3 til 3,4 prosent.

Det er høyere enn forventningen om en ledighet på 3,4 prosent, ifølge tall fra TDN Finans.

Kronen svekket seg mot både euro og dollar etter tallene, som indikerer at tallene blir oppfattet som rentenegative i markedet. Mot euroen svekket kronen seg 9 øre, mens mot dollaren svekket noe mindre.

Makroøkonomene understreker imidlertid at det ikke er noe oppsiktsvekkende i dagens tall:

-Tilsynelatende var det et litt svakt tall fordi ledigheten gikk opp til 3,6 prosent fra 3,4, men hvis man ser nøyere på tallet vil jeg ikke si at det er noe svakhetstegn, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets til TDN Finans.

- I dag er jeg er mer opptatt av sysselsettingen, enn ledigheten. Det har vært en litt bedre vekst i sysselsettingen ifølge AKU-tallene, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities til TDN Finans.

- Tallene for veksten i sysselsettingen i juli var noe sterkere enn vi har sett i det siste, og burde isolert sett anses som positivt. Men tendensen er noe lavere sysselsettingsvekst enn vi har sett i foregående år. Det bildet holder seg fortsatt. Arbeidsstyrken steg imidlertid mer enn sysselsettingen, og bidro til at ledigheten i prosent av arbeidsstyrken steg mer enn ventet, skriver makroøkonom Magne Østnor i DNB Markets i en oppdatering.

Norges Banks AKU-ledighetsanslag for 2013 er 3,5 prosent, og dagens tall burde ikke bidra til at Norges Bank vurderer utviklingen i arbeidsmarkedet annerledes, mener Østnor.

Handelsbanken skriver i sin oppdatering at tallene nok er noe på den svake siden i forhold til Norges Banks prognoser, men at det er for tidlig å konkludere allerede nå.

Les også: De har svindlet Nav for 151 millioner kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.