– Det er litt rart, men ikke særlig overraskende at NHO går så høyt på banen og avviser våre krav før de er formulert. Tariffavtalene er smekkfulle av innhold som i utgangspunktet ble avvist av arbeidsgiverne, sier Solbakken til NTB.

Han mener NHO-sjef Kristin Skogen Lund må ha misforstått vedtaket på LO-kongressen da hun tidligere i uka gikk til angrep på organisasjonens pensjonskrav foran hovedoppgjøret neste vår.

– Vi har aldri ment at det skal innføres en kopi i privat sektor av pensjonsordningen i det offentlige. Den ordningen forlot vi i 2008. Stortinget har vedtatt en ny folketrygd, og det er den vi forholder oss til. At vedtaket vårt bryter med pensjonsreformen, er tull, sier han.

Solbakken sier LO går inn for tariffestede tjenestepensjonsordninger i privat sektor, i tillegg til de komponentene som ligger der i dag – nemlig folketrygden og avtalefestet pensjon. NHO-sjef Kristin Skogen Lund avviste kontant dette kravet i et intervju med Avisenes Nyhetsbyrå onsdag.

– Det er for alle praktiske formål en ytelsesordning som hele pensjonsreformen har tatt oss vekk fra, for det har vi ikke råd til, sa hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.