Han understreker at han likevel fortsatt vil være lederkandidat for SV.

Det sa Lysbakken på en pressekonferanse mandag ettermiddag der han la fram ny informasjon om selvforsvarssaken. Lysbakken gikk mandag av etter å ha gitt støtte til et selvforsvarskurs i regi av Sosialistisk Ungdom. Pengene ble gitt etter kontakt med den politiske ledelsen i departementet og på tross av embetsverkets anbefalinger.

Lysbakken la mandag fram elleve nye e-poster og tre SMS-er som handler om denne saken. Han mener ingen av dem forandrer noe av det han hittil har sagt om saken.

– Det er ikke noe i dette materialet som rokker ved det jeg tidligere har fortalt Stortinget, sa Lysbakken.

Han vedgår at søkene som tidligere er blitt gjort, var for dårlige. Denne gang ble det innhentet ekstern hjelp, og rundt 4 millioner e-poster ble gjennomsøkt. I tillegg ble alle SMS-er til og fra Lysbakken analysert. I to SMS-er mellom ham og statssekretær Kirsti Bergstø den 31. oktober i fjor ble saken omtalt for første gang.

– Jeg har gjort alt jeg kan for å finne all relevant informasjon om denne saken. Jeg lovet full åpenhet om alle dokumenter i saken. Jeg ser alvorlig på at vi ikke greide det i første runde, sa Lysbakken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.