- Dette er en stor dag, og en markant linje vekk fra den skitne oljepolitikken Ola Borten Moe og Jens Stoltenberg har stått for. Vi er veldig, veldig glade i dag. Vi har vunnet kampen om Lofoten med nok en utsettelse. For hver gang vi utsetter dette, jo mindre sjanse er det for at det blir noe av, sier Frederic Hauge i Bellona til NTB.

De umiddelbare kommentarene fra miljøbevegelsen på formuleringene i samarbeidsavtalene var ensidig positive. Men Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken er ikke overbevist om at en blå-blå regjering vil være mer ambisiøs på miljøområdet.

- Det får tiden vise. Erna Solberg må stå for sine valgløfter om å gi Norge en mer ambisiøs klimapolitikk. Det trengs etter klimarapporten som kom sist fredag. Norge har de siste årene økt sine utslipp, mens våre naboland har redusert dem, sier Haltbrekken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.