Først solgte Kjetil Holta Tinfos-konsernet til franske Eramet for 2,5 milliarder. Så tok han ut én milliard kroner fra DnB Nor i frykt for at banken skulle gå konkurs.

Nå tar 45-åringen konsekvensen av det norske skattesystemet og flytter seg selv og hele formuen til skatteparadiset Sveits, skriver Finansavisen.

- Når formuen er blitt så stor som den er, er det vanskelig å unngå å prøve å optimere skattesituasjonen. Det blir naturlig. Formuesbeskatningen alene blir på nærmere 30 millioner kroner. Jeg har ingen penger privat, så det må jeg i så fall ta ut av firmaet. Da må jeg gange det med 1,28 som følge av utbytteskatten. Dermed blir det mye penger, sier Kjetil Holta til Finansavisen.

- Må være rimelig
Flyttingen skjer til høsten. Men mens Holta flytter til Sveits med sin formue, blir forretningsvirksomheten i Holta Invest med sine åtte ansatte værende igjen i Norge - i alle fall inntil videre.

I mellomtiden vil han bygge opp private investeringer fra Sveits.

- Jeg er ikke motstander av å betale mye skatt, men det må være innen rimelighetens grenser, sier Holta.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.