Notatet, som er på åtte sider, omtaler hvordan den tidligere barne- og likestillingsministeren prøvde å redde sin stilling etter utnevnelsen av Ida Hjort Kraby som barneombud i februar.

I notatet omtaler tidligere nestleder i Oslo Arbeiderparti Anne Lise Ryel flere tekstmeldinger Ramin-Osmundsen skal ha sendt hvor hun oppfordrer Ryel til å legge et lokk på saken. Hun skal også ha skrevet følgende tekstmelding: «Burde Ida trekke seg med hevet hode før hennes liv og problemer på kontoret rulles opp!»

Sa hun ikke ba Kraby søke
I et brev til Stortinget skrev Osmundsen at hun aldri oppfordret Kraby til å søke stillingen eller kontaktet henne underveis i prosessen. Det samme skal hun ha sagt til statsministeren. Ifølge Ryels notat stemmer ikke dette. Hun skal både ha oppfordret Kraby til å søke og hatt samtaler med henne for å opprettholde søknaden, skriver Dagbladet.

– Notatet er utformet slik at det ser ut som jeg har noe å skjule, sier Ramin-Osmundsen til Dagbladet.

Hun sier til avisen at hun aldri oppfordret Kraby til å søke, og prosessen med utnevnelsen gikk rett for seg.

– Min feilvurdering var ikke å nevne de to samtalene jeg hadde med Ryel og Kraby. Det plasserte jeg i fortrolighetens rom. Det gikk opp for meg altfor sent, sier Ramin-Osmundsen.

Notat er datert 3. mars, få dager etter at Anne Lise Ryel trakk seg som nestleder i Oslo Ap. Hun benekter at notatet er en reaksjon på å bli vraket i partiet, men vil ikke kommentere innholdet utover det. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.