Norge vil ikke lenger be om konkrete utslippskutt for skipsfarten på klimatoppmøtet i København.

Regjeringen mener at FNs sjøfartsorganisasjon IMO er bedre egnet til å få ned utslipp og vil ikke be om konkrete utslippsmål på klimatoppmøtet som opprinnelig planlagt, melder NRK.

Naturvernforbundet frykter konsekvensen av at skipsfarten selv skal bestemme hvor mye de vil forurense.

– I verste fall kan det bety at John Fredriksen og andre store skipsredere kan fortsette som før og dermed spise opp det aller meste av det CO2-utslippet som verden kan tillate seg om noen år, sier Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken.

- Helt på jordet
Miljøvernminister Erik Solheim (SV) er ikke enig.

– Den påstanden er jo helt på jordet. Norge er tvert imot den sterkeste pådriveren for at skipsfarten skal reguleres i en ny klimaavtale. Prinsippene for det bør vedtas i København, og så bør den praktiske gjennomføringen overlates til IMO, sier Solheim.

Internasjonal skipstrafikk står for i dag for nærmere 800 millioner tonn CO2-utslipp i året, noe som er mer enn 15 ganger Norges totale utslipp.

Les også: - Selg Frontline
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.