- Et godt omdømme betyr veldig mye, sier revisjonsråd Bjørg Selås, øverste tjenestemann blant cirka 500 ansatte i Riksrevisjonen til Dagens Næringsliv.

På listen over Norges offentlige etaters omdømme ligger blant andre Forbrukerombudet, Barneombudet og Riksrevisjonen i toppen med karakteren «Fremragende omdømme» (se hele listen nederst i saken).

For første gang kan man sammenligne statlige etaters omdømme med bedriftenes. Offentlige etater knuser private bedrifter når det kommer til godt omdømme. Men på verstinglisten er etatene verre enn bedriftene. Nav og Jernbaneverket oppfattes som "enda verre" enn bedriftene på omdømmebunnen; NSB, Terra og Mc Donalds.

- Generellt er et godt omdømme i samfunnet viktig for oss, men særlig overfor Stortinget og forvaltningen. Vi er jo Stortingets kontrollorgan, sier Selås.

Hun sier Riksrevisjonen ikke er bevisst på omdømmebygging, men at de tar det alvorlig. Det betaler seg i kredibilitet og gjennomslagskraft. I tillegg hjelper det med tydelig lederskap.

Si din mening om rangeringen nederst i saken!