- Norge er tett knyttet til EU, både politisk og økonomisk, og vår samfunnsutvikling er også avhengig av hva utviklingen er i EU, så det er viktig hva som skjer i Europa, sier nestleder Niels Engelschiøn ved EU-delegasjonen.

Han følger toppmøtet torsdag og fredag som norsk observatør.

Samtidig sitter EU-lederne og diskuterer planene om en bankunion, som både svenske og danske ledere er skeptiske til. Hvilken innvirkning et eventuelt banksamarbeid vil få å si for Norge, må man «se når forslaget endelig ligger der», sier Engelschiøn.

- For Norge er det viktig å se hvilke beslutninger man eventuelt kommer med, så får man ta det derfra, sier han og fremholder at toppmøtet finner sted på et viktig tidspunkt.

- Samtidig er det ett i rekken av viktige møter.

- Dette er nok et arbeidstoppmøte der de får gjennomdrøftet sentrale saker, og kanskje ikke fattet de store beslutningene, men det kan berede grunnen for beslutninger senere, sier Engelschiøn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.