Regjeringen foreslår i sitt forslag til statsbudsjett å kutte pressestøtten med 26,2 millioner kroner i forhold til 2013.

Samtidig tar regjeringen sikte på at pressestøtten plattformnøytral fra 1. januar 2014.

– Det er et mål for regjeringen å redusere pressens avhengighet av statlige støttetiltak. Vi ønsker en ny mediepolitikk som fremmer innovasjon og støtter oppunder digitale satsinger, sier kulturminister Thorhild Widvey (H).

Lavere lisens
Solberg-regjeringen foreslår å øke kringkastingsavgiften med 45 kroner Det er 15 kroner mindre i økning enn det som ble foreslått av den forrige regjeringen.

Med en økning på 45 kroner kommer NRK-lisensen opp i 2.729 kroner inkludert merverdiavgift. Kringkastingssjefen ba i vår om en økning av lisensen på 90 kroner.

I en pressemelding skriver Kulturdepartementet at forslaget innebærer at NRK ikke får full kompensasjon for forventet kostnadsvekst.

– Departementet forutsetter samtidig at NRK, innenfor rammen av det foreslåtte avgiftsnivået, likevel gjennomfører sikkerhets- og beredskapstiltak som lå til grunn for selskapets eget forslag til økning av avgiften. NRK må følgelig gjennomføre effektiviserings- og omstillingstiltak i 2014, het er det i pressemeldingen.

Må kutte mer
– Vi har allerede varslet at det vil forsvinne om lag 100 stillinger gjennom naturlig avgang neste år, nå må vi vurdere tempo og mengde på nytt. Vår oppgave må være å i størst mulig grad holde oppe tilbudet til publikum, sier han.

Kringkastingssjefen kan ikke si noe om hvordan en eventuell nedbemanning vil være, eller hvilke andre kutt som kan bli aktuelle.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.