Regjeringen mener det blir for dyrt på lang sikt og øker i stedet den månedlige utbetalingen noe, melder NRK.

Den rødgrønne regjeringen har foreslått å utvide studiestøtten fra 10 til 11 måneder.

Leder Ola Magnussen Rydje i Norsk studentorganisasjon håper i det lengste at regjeringen holder på planen om å utvide studiestøtten til 11 måneder.

- Hvis det viser seg at dette ikke er med i statsbudsjettet, mener vi det er en tydelig bortprioritering av studenter som står i skarp kontrast med regjeringens mål om å realisere kunnskapssamfunnet, sier Rydje til DN.no.

- Dette vil være direkte skadelig for kvaliteten på høyere utdanning, fordi studentene må bruke for mye tid på deltidsjobben, legger han til.

Dersom regjeringen kutter i den planlagte utvidelsen av studiestøtten, håper han at Venstre og KrF vil rydde opp.

- De fire samarbeidspartiene har de siste fire årene kritisert den rødgrønne regjeringen for at de ikke har utvidet studiestøtten, og det har vært et overveldende flertall på Stortinget for dette. Jeg forventer at de stiller de samme kravene til seg selv, sier Rydje til DN.no.

Regjeringen øker ellers grunnfinansieringen til universiteter og høyskoler med 100 millioner kroner i sin tilleggsproposisjon til statsbudsjettet.

Tidligere er det kjent at regjeringen øremerker 300 millioner kroner til etter- og videreutdanning av lærere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.