Fredag ble det klart at åtte av ti medlemmer i HRAF gjennom en uravstemning hadde gått imot det opprinnelige meglingsresultatet fra før påske. Dermed var HRAF klar for en ny runde med megling, men RBL hadde fredag ikke bestemt seg for om foreningen mente det var noe grunnlag for å gjenoppta en slik megling.

Møtes tirsdag
I dag er det klart at partene møtes til ny megling i morgen klokken 16.00, får dn.no opplyst hos Riksmeglingsmannen.

Knut Almquist
Knut Almquist
- Vi skal i hvert fall møte opp. Vi er innkalt til megling tirsdag, sier administrerende direktør Knut Almquist i RBL til dn.no.

– Jeg håper å komme til en løsning, men vi er forberedt på storstreik, sier forbundsleder Eli Ljunggren i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet (HRAF) til NTB.

Hun mener, ifølge NTB, det er opp til arbeidsgiverne å komme med et bedre tilbud.

– Vi er avhengige av at de strekker seg hvis det skal bli noen løsning, sier hun.

Ikke mer å gi
– Vi stiller til mekling med det utgangspunktet at vi ikke har mer å gi, sier RBLs forhandlingsleder Jostein Hansen til NTB.

Dersom ikke hotell- og restaurantarbeiderne og arbeidsgiverne klarer å bli enige innen meglingsfristen som er midnatt - natt til onsdag - er det klart for streik allerede onsdag morgen.

I første omgang vil en eventuell streik ramme forpleiningsarbeidere ved Aker Stord og Kollsnes. Tirsdag morgen vil Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet varsle et større streikeuttak, som vil ramme en rekke hoteller og serveringssteder over hele landet fra lørdag 15. mai.

I løpet av de siste åtte årene har hotell- og restaurantarbeiderforbundet streiket tre ganger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.