Selskapet blir betegnet som en miljøversting og ligger for andre året på rad aller nederst på det amerikanske nyhetsmagasinet Newsweeks «Green Rankings», skriver Dagbladet.

Kriteriene for denne rangeringen av 500 selskaper er basert på forurensing, miljømessig fotavtrykk, hvordan selskapene behandler kontroverser, og hvor åpne de er om egen virksomhet.

- Selskapet Wilmar er ett av de aller største selskapene i verden innen produksjon av palmeolje, og det bærer et hovedansvar for at regnskogen i Sørøst-Asia ødelegges. Oljefondet investerer i en rekke selskaper som selger palmeolje, og Wilmar er desidert verst i klassen. Dette må det bli slutt på, sier avdelingsleder Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet.

Han mener at Oljefondet ved å investere i selskap som Wilmar undergraver den norske satsingen på å redde regnskogen.

Wilmar og fire andre av selskapene som oljefondet har investert i, beskyldes for å ha ryddet regnskog for å bygge palmeoljeplantasjer - uten å ha de nødvendige tillatelsene.

Oljefondet kommenterer aldri enkeltinvesteringer, men kommunikasjonsrådgiver Øystein Sjølie bekrefter at fondet eide en aksjepost på 382 millioner kroner ved årsskiftet, uten å kunne si at denne posten var Wilmar-aksjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.