Oljefondet har tidligere uttrykt ønske om å spille en større rolle blant annet i utvelgelsen av styremedlemmer i selskaper der fondet er en stor investor.

Ifølge Financial Times har oljefondet derfor utpekt tre britiske eksperter innen Corporate Governance – prinsipper for eierstyring og selskapsledelse.

Dette er et sett med prinsipper for hvordan selskaper bør ledes, organiseres og administreres.

De tre ekspertene er Peter Montagnon, som har lang erf#229 fra lobbyvirksomhet for forsikrings- og investorbransjen; John Kay, næringslivsjournalist og forfatter; og Tony Watson, styreformann i blant annet Vodaphone, Lloyds Banking og eiendomsselskapet Hammerson.

– Vi ønsker å bringe inn folk med en bredere, lengre og grundigere erf#229 for å kunne utfylle vår egen organisasjon, sier oljefondets direktør Yngve Slyngstad til den britiske avisen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.