Opposisjonspartiene kommer til å innkalle til en pressekonferanse der de varsler dette, ifølge NRK.

A-pressens styre vedtok søndag å selge sin halvpart av TV 2 til danske Egmont, som dermed ble eneeier i TV-kanalen.

Nachspiel
Ifølge Dagens Næringsliv var Giske så misfornøyd med salgsplanene sist torsdag at han brukte NHOs årskonferanse samme dag til å starte et stormløp mot planene. Overfor deltakere fra LO, næringslivet og de politiske partiene la han ikke fingrene imellom, skriver avisa. Kilder sier til både Aftenposten, Dagens Næringsliv og VG at Giske fortsatte å uttrykke sin misnøye på NHO-konferansens nachspiel på utestedet Lorry i Oslo natt til fredag.

De to store A-pressen-eierne Telenor og LO ble ifølge de tre avisene varslet om at Giske på nachspielet hadde truet med at Harald Norvik ville være ferdig som styreleder i Telenor dersom salget av TV 2 til Egmont ble gjennomført. Dette avviser Giske på det sterkeste.

Frp: – Stopp granskingen
Nestlederen i næringskomiteen på Stortinget, Harald T. Nesvik (Frp), mener Giske må stoppe granskningen som eierskapsavdelingen i Nærings- og handelsdepartementet har satt i gang av Telenor.

– Nå er det på tide at Trond Giske bidrar til ro rundt Telenor. Giske må trekke tilbake arbeidsoppdraget han ga eierskapsavdelingen om å granske hva Telenor hadde gjort fredag eller ikke, sier Nesvik.

– Opptredenen til Giske de siste dagene har vært pinlig. Nå er det på tide at Giske viser seg verdig en statsrådsposisjon. De siste dagene har han slått tvil om dette, fortsetter Nesvik. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.