Arbeiderpartiets stortingsgruppe har fordelt sine medlemmer på de ulike komiteene. Buskerud-representanten Torgeir Micaelsen (30) er mannen som skal lede den prestisjetunge finanskomiteen de neste fire år.

Micaelsen er den suverent største overraskelsen i Ap-kabalen. Han er plukket til å lede arbeidet med å lose statsbudsjettet gjennom Stortinget, en ansvarsfull oppgave som riktignok er radikalt mye enklere under en flertallsregjering enn en mindretallsregjering.

Micaelsen ble valgt inn på Stortinget i 2005 og har tilbrakt de fire siste årene nettopp i finanskomiteen. Han er ikke økonom av utdannelse, men har en bachelorgrad i samfunnsfag, psykologi og statsvitenskap.

Arbeiderpartiet skal i henhold til valgresultatet ha fire komitéledere. De tre øvrige er Gunn Karin Gjul (Sør-Trøndelag) som går til topps i familie- og kulturkomiteen, Marianne Aasen (Akershus) som blir leder av kirke-, utdannings- og forskningskomiteen og Terje Lien Aasland (Telemark) som skal styre næringskomiteen.

To av de fire komitélederne er kvinner, i tråd med Aps egen likestillingspraksis. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.