51 prosent av de spurte i en undersøkelse som Sentio har gjort for Universitas og Norsk Studentunion (NSU), mener utdanning bør gi pensjonspoeng.

22 prosent mener det vil være galt å gi pensjonspoeng for studier, mens 27 prosent er usikre.

Hovedorganisasjonen for arbeidstakere med høy utdanning, Akademikerne, er fornøyd med at et flertall av velgerne mener studenter bør få pensjonspoeng.

– Flott at så mange har tatt stilling. Hvis Norge skal leve av kunnskap i fremtiden, må man sørge for at folk med lang utdanning ikke risikerer å bli pensjonstapere, sier Akademikernes leder Christl Kvam.

Ikke arbeid
Pensjonspolitisk talskvinne i Høyre, Heidi Larsen, står imidlertid fast på at utdanning ikke har noe med pensjon å gjøre. Pensjon beregnes ut fra arbeidsinntekt, mens utdanning ikke er arbeid, sier hun.

Larsen mener det vil koste seks milliarder kroner å gi pensjonspoeng for høyere studier.

46 prosent av Høyres velgere mener studenter bør få pensjonspoeng. 62 prosent av Sosialistisk Venstrepartis velgere mener det samme, og 55 prosent av Arbeiderpartiets velgere er enig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.