De siste fem årene har årlig mellom 500 og 1000 kontantstøtteutbetalinger gått til familier som bor i andre land. De aller fleste utbetalingene går til polske familier der en av foreldrene jobber i Norge. Den svært store forskjellen på prisnivået i Polen og Norge gjør norsk trygd svært gunstig for polske familier, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi vil modernisere og gjøre det norske velferdssystemet mer robust. Jeg vil bekjempe trygdeeksport og har bedt departementet jobbe så raskt som mulig for å finne ut hvordan vi kan kostnadsjustere kontantstøtte, barnetrygd og dagpenger, sier arbeidsminister Robert Eriksson.

Debatten om eksport av høye norske trygdeytelser til utlandet fikk ny fart da Ap-leder Jens Stoltenberg forrige uke advarte mot mer trygdeeksport som følge av at regjeringen øker kontantstøtten til 6.000 kroner måneden. Det er over det dobbelte av en polsk minstelønn.

Les hele saken i Dagens Næringsliv onsdag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.