Økokrim reagerer på Christer Tromsdals pengebruk på en rekke toppadvokater og rådgivere, skriver Dagens Næringsliv.

Førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim minner om advokatenes plikt til å følge hvitvaskingsreglene og påpeker at advokatfirmaene har et særlig ansvar for penger de mottar fra sine klienter.

– Vi har hatt flere straffesaker på advokater som mottar utbytte for straffbare handlinger fra sine klienter. Vi forutsetter at advokatfirmaer følger opp og er seg bevisst dette, ikke minst når det gjelder Tromsdal. Vi har ikke informasjon om at Tromsdal driver som investor utover det vi har lest i avisen,, sier Kavlie til DN.

Ikke eksistensforbud
Christer Tromsdal fortalte til DN tidligere denne uken om hvordan han bygger opp et forsvar med egne rådgivere og eksperter for egen lomme.

Tromsdal har opplyst at han de siste årene har tjent penger på investeringer. Tromsdal står oppført med null i inntekt og formue i 2011-ligningen, som er siste tilgjengelige inntektsår.

Christer Tromsdal ønsker ikke selv å kommentere uttalelsene fra Økokrim. Han henviser til en av sine to forsvarere, Hjort-partner Erling Lyngtveit.

Tromsdal viser også til tidligere utsagn han har kommet med knyttet til Økokrims spørsmål rundt hans inntekter:

– Jeg har hverken eksistensforbud, næringsforbud eller karantene av noe slag. Jeg har gjort investeringer i aksjer og eiendom sammen med kjente og ikke kjente medinvestorer. Etter det livet jeg har levd, er jeg ekstremt var på å gjøre ting riktig. Jeg har i likhet med mange andre tjent og tapt penger de siste årene som gjør det mulig å bygge et forsvar. Det har ikke vært noen juletrefest, men det skal mer til enn skittkasting fra Økokrim for å knekke en trønder.

Ikke foretatt undersøkelser
DN har flere ganger stilt Lyngtveit spørsmål om de virkelig har mottatt penger direkte fra Tromsdal.

– Lovbestemt taushetsplikt gjør at jeg ikke kan gå nærmere inn på denne siden av klientforholdet, svarer Lyngtveit i en sms.

Førstestatsadvokat Kavlie opplyser at Økokrim ikke har foretatt undersøkelser rundt Tromsdals økonomi den siste tiden.

I dommen mot Tromsdal som nylig ble opphevet, idømte retten ham ti millioner kroner i inndragning og 27 millioner i erstatning. Alle disse kravene er nå strøket inntil videre.

Les også: Tromsdal har hyret ni advokater én revisor og én utreder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.