Elden har skrevet et brev til Bergstrand etter hennes uttalelser til Dagens Næringsliv om at "enkelte forsvarere gjør alt de kan for å trenere saken", skriver Dagbladet.

Elden representerer den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin, som er tiltalt for grov utroskap moetter at han utstedet skippersertifikat til Røkke.

- Deres påstand virker sleivete, men er uansett egnet til å reise spørsmål ved min, og dermed hele arbeidsgruppens legitimitet, skriver Elden.

Den svenske tidligere fartøysinspektøren og det svært sentrale vitne Claes Pallin, nekter å stille i Oslo tingrett i mai, der han sammen med Kjell Inge Røkke er tiltalt i båtsertifikatsaken.

Les: Pallin må tvinges til Norge

Elden mener poltitiet må kreve Pallin utlevert overfor svenske myndigheter, og at Pallin ikke ønsker å møte før det er avklart.

- Dette er det motsatte av å trenere saken, skriver han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.